Щом има протести, протестиращите са намерили основание. В обществото има дълбоко усещане, че нещата, които се случват по Черноморието, не са в интерес на обществото. Това коментира в "Още от деня" Румен Драганов, директор на Института по оценки и анализи в туризма. Гост по темата беше и Лиляна Арсова, директор в дирекция "Туристическа политика" в Министерството на туризма.

Цялото интервю вижте във видеото.

Всичко, което се случва по Черноморието като строителство, се отразява негативно. От една страна няма достатъчна комуникация, не се обяснява добре от законодателите, съществува изключително грозно напрежение, което е тревожно, допълни Драганов.

Според Лиляна Арсова Министерството на туризма подкрепя да свободното къмпингуване, от 2016 г. министерството работи в тесен състав от 35 души, както и в състав около 75 души, които са разработили регламент за свободното къмпингуване. Това, което е разработвано 2 години, не отговаря на очакванията на екологичните организации. Ето защо министерството ще продължи да търси консенсус в обществото и да има регламент за свободното къмпингуване.