В студиото на „Още от деня“ предстоящия вот на недоверие на тема „сигурност“ и проблемите на сектора обсъдиха депутатите от БСП Станислав Владимиров и от ГЕРБ Диана Саватева.

Опозицията трябва да е коректив на управляващите по теми, с които не се справят, заяви Станислав Владимиров от БСП. „Престъпността се подиграва с държавата“, допълни той и даде редица примери за тежки престъпления, като случая „Пелов“.

Станислав Владимиров, БСП: Професията полицай е изключително неатрактивна. [...] Най-големият проблем в момента е, че на възлови позиции се назначават хора с много малък практически стаж и те са удобни да този или онзи.

Не може да се твърди, че вотът на недоверие няма връзка с Европредседателството, заяви Диана Саватева от ГЕРБ. Според нея темата на вота на недоверие - „Сигурност“ - е твърде широко понятие. Диана Саватева посочи, че управляващите имат успех в преодоляването на проблема с липсата на кадри в полицията. Тя допълни, че обществото трябва да има по-отношение към служителите на полицията.

Диана Саватева, ГЕРБ: Важно е към полицията да се отнасяме не само с респект, но и към човек, който може да ни помогне.
БСП подготвя вот на недоверие към кабинета на тема "Сигурност"

БСП подготвя вот на недоверие към кабинета на тема "Сигурност"

БСП подготвя вот на недоверие към правителството на тема "Сигурност". Мотивите ще бъдат готови до края на тази седмица или в началото на следващата. Т...