НОВИНИ

В "Още от деня": За рокадите във властта - Веселин Марешки и Александър Сабанов

Ние сме за оставката на Валери Симеонов, от една страна, от друга страна, още отдавна сме казали, че който и да предложат и по коалиционно споразумение си е тяхно право човек за това място, ние авансово не може да знаем той дали е добър професионалист или престъпник, така че му даваме кредит на доверие. Това коментира в предаването "Още от деня" Веселин Марешки по повод гласуваната днес оставка на Валери Симеонов и заелата поста му Марияна Николова. Не знаем предварително затова не може да му слагаме някаква емблема, затова му даваме шанс, даваме му кредит на доверие и следим делата му, уточни Марешки.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 21.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Веселин Марешки: Народът дава оценките и най-вече на избори, но според нас към днешна дата спрямо обещанията в предизборната програма на малката коалиция, не общата предизборна програма, според мен те вървят доста отстъпчиво назад, като най-фрапантен е примерът, че се отпускат милиарди за самолети, а не толкова много пари за пенсии, което беше първа точка в програмата.

Александър Сабанов от ВМРО обаче не се съгласи с него и изтъкна, че това е "единственото правителство с наше участие, което вдига доходите - ние освен пенсиите - 300 лева, защото днес също беше коментирано в зала - 300 лева това е за 4-годишен период, не е за първата една седмица". От една страна има подобрение на икономически резултати, но има и недоволство, коментира Марешки. Това е така, защото резултатите не са достатъчно добри, допълни той.

Подкрепяме я, разбира се, най-малкото защото тя е излъчена от нашия коалиционен партньор, чиято квота реално е вицепремиерската, коментира Сабанов по повод новия вицепремиер Марияна Николова.

Дори и да не се явим заедно на евроизборите, всеки ще покаже какво има след себе си като електорална нагласа, коментира още той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манолов: Увеличението на доходите в реалния сектор догодина ще бъде около 10%
Манолов: Увеличението на доходите в реалния сектор догодина ще бъде около 10%
Заснеха водно торнадо в югозападна Италия
Заснеха водно торнадо в югозападна Италия