Ние сме за оставката на Валери Симеонов, от една страна, от друга страна, още отдавна сме казали, че който и да предложат и по коалиционно споразумение си е тяхно право човек за това място, ние авансово не може да знаем той дали е добър професионалист или престъпник, така че му даваме кредит на доверие. Това коментира в предаването "Още от деня" Веселин Марешки по повод гласуваната днес оставка на Валери Симеонов и заелата поста му Марияна Николова. Не знаем предварително затова не може да му слагаме някаква емблема, затова му даваме шанс, даваме му кредит на доверие и следим делата му, уточни Марешки.

Веселин Марешки: Народът дава оценките и най-вече на избори, но според нас към днешна дата спрямо обещанията в предизборната програма на малката коалиция, не общата предизборна програма, според мен те вървят доста отстъпчиво назад, като най-фрапантен е примерът, че се отпускат милиарди за самолети, а не толкова много пари за пенсии, което беше първа точка в програмата.

Александър Сабанов от ВМРО обаче не се съгласи с него и изтъкна, че това е "единственото правителство с наше участие, което вдига доходите - ние освен пенсиите - 300 лева, защото днес също беше коментирано в зала - 300 лева това е за 4-годишен период, не е за първата една седмица". От една страна има подобрение на икономически резултати, но има и недоволство, коментира Марешки. Това е така, защото резултатите не са достатъчно добри, допълни той.

Подкрепяме я, разбира се, най-малкото защото тя е излъчена от нашия коалиционен партньор, чиято квота реално е вицепремиерската, коментира Сабанов по повод новия вицепремиер Марияна Николова.

Дори и да не се явим заедно на евроизборите, всеки ще покаже какво има след себе си като електорална нагласа, коментира още той.


Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Марияна Николова е новият вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Марияна Николова е новият вицепремиер по икономическата и демографската политика на мястото на Валери Симеонов, който подаде оставка след близо месец...