НОВИНИ

В памет на Андрей Баташов

В момента в Народния театър студенти на големия български актьор Андрей Баташов играят предствлението "До Мюнхен и назад" в негова памет. Вчера се навършиха 7 години от смъртта на актьора, а представлението тази вечер събира негови близки, почитатели и приятели, за да си спомнят заедно за неподражаемата му личност и големия му талант.

БНТ2-София
от БНТ2-София
20:58, 30.11.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За първи път след спектакълът "Ритъм" трима от студентите на Андрей Бташов се събират за общ проект.

Стефан Спасов, режисьор: Това ни е следващият спектакъл, който правим заедно, така че беше естествено този спектакъл да изиграем и с него да си споменем за времето в което сме били заедно с Андрей.

Представлението разказва една история за дългото пътуване към дома, разказана с балканско чувство за хумор.

Божидар Попчев, актьор: Най-хубавото на това представление е, че в него се говори за приятелството. Ние освен колеги бяхме и приятели.
Александър Митрев, актьор: Всички бяхме много близки и ако има някаква отличителност, тя може още да се наблюдава и това, че толкова години след завършването ни, по -голямата част от класа все още се занимава с театър.
Божидар Попчев, актьор: Той беше магнетичен, той беше различен, той беше супер интелигентен и супер талантлив, с появата си в компания и пред хора, всички грейваха.

Тази вечер всеки зрител ще може да направи и дарение, защото спектакълът е благотворителен. Събраната сума ще бъде дарена на Дома за възрастни артисти в София и в подкрепа на актьора Николай Николаев-бате Николай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР свика Кризисен щаб във връзка с влошаване на времето
МВР свика Кризисен щаб във връзка с влошаване на времето
Депутатите прекъснаха гласуването на държавния бюджет
Депутатите прекъснаха гласуването на държавния бюджет