НОВИНИ

В "Пирогов" се договориха за изплащане на намалените бонуси

Ръководството на "Пирогов" и медици от реанимацията се договориха неизплатените 8 процента от допълнителното материално стимулиране за март да бъдат преведени на служителите на болницата.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:52, 05.05.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Това се случи, след като работещите в реанимацията заплашиха с протести. Договорено е бонусите да останат в рамките на максимум 18 %, като това да не ощетява медиците в другите клиники на "Пирогов".

Директорът на болницата професор Асен Балтов обясни, че е необходима промяна на колективния трудов договор, а неизплащането на пълния размер бонуси обясни с факта, че в момента "Пирогов" има 15 милиона и половина просрочени задължения.

Проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Изключително трудно е да дадеш допълнителни материални стимули при това положение и ръководството търси начин това да бъде начин, това да бъде справедливо за всички, които работят в болницата. Защото това, което ние заварихме преди 2 месеца, беше, че при приключването на 2016 година същите тези хора от реанимационните звена са получили бонуси в размер на 960 000 лева през цялата година, това са 240 човека, докато останалите около 2000 служители на болницата общо са получили 1 400 000 лева.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Административни пречки и липса на кадри спъват малкия бизнес у нас
Административни пречки и липса на кадри спъват малкия бизнес у нас
Новите имена в управлението
Новите имена в управлението