НОВИНИ

В Плевен втори мандат спечели Георг Спартански

В Плевен втори мандат спечели Георг Спартански, издигнат от инициативен комитет срещу кандидата на ГЕРБ - Мирослав Петров. Още за резултатите от вота в града - от Елиана Димитрова.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
12:55, 04.11.2019
Чете се за: 01:47 мин.
У нас

В Плевен за втори път кмет ще бъде Георг Спартански, който на тези избори се яви като независим кандидат, подкрепен от Инициативен комитет.

При 100% обработени протоколи стана ясно, че той е събрал 50,6% от гласовете им, а неговият опонент, кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров 47,2 на 100. След преброяването на всички бюлетини стана ясно, че разликата между двамата кандидат кметове се е намалила до 3%.

Според Георг Спартански това се дължи на купуването на гласове.

Георг Спартански, избран за кмет на Плевен: Преди 4 години в Буковлък загубих с 1907 на 35 гласа. Вчерашните резултати са подобни - 1405 на 109.

Как може да се прекъсне това купуване на гласове в Буковлак, всички знаем какво се случва там?

Георг Спартански, избран за кмет на Плевен: Буковлък не е изолиран случай. Във всеки град, във всяко населено място има по един Буковлък или по една махала, която е тип Буковлък. И има 2 въпроса - държавата толкова ли няма сили да се справи с тези престъпления или просто не желае?

Очаквахме днес от Районната прокуратура да изнесат данни по това, което се случи в Буковлък. В петък и в неделя там бяха арестувани съответно 4-ма и 2-ма души за купуване на гласове. От прокуратурата обаче казаха, че все още разследването тече и днес не могат да говорят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смайваща адаптация на животните от Антарктида - изложба в Природонаучния музей
Смайваща адаптация на животните от Антарктида - изложба в Природонаучния музей
8 души са задържани във Виетнам заради камиона-ковчег от Есекс
8 души са задържани във Виетнам заради камиона-ковчег от Есекс