НОВИНИ

В Пловдив президентите Радев и Франк-Валтер Щайнмайер обсъждат инвестициите

Продължава визитата на германския президент Франк-Валтер Щайнмаейр у нас. Във втория ден от посещението си той и неговият домакин президентът Румен Радев са в Пловдив. Двамата посетиха завод на германска фирма за техника. Тема на двустранните българо-германски разговори са инвестициите.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:30, 05.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Държавният глава Румен Радев каза, че страната ни трябва да направи всичко възможно, за да продължава да привлича още германски инвестиции на територията на България, защото по отношение на бизнес и инвестиции, българо-германските отношения са доказано плодотворни.

Затова президентът Радев е избрал да доведе германския си колега Щайнмайер в индустриалната зона на Пловдив, където работи един от най-големите заводи на германска компания за хладилна техника. Среднодневно тук излизат по 4000 хладилника, а заетите работещи са над 1900 души.

Румен Радев: Знаете, че България се бори за стратегическа немска инвестиция, в тази борба е много важно и немското държавно ръководство и немската общественост да бъдат убедени, че ние в България можем. Точно по тази причина предложих на немския президент с немските медии да дойдат тук, да видят, че моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен и можем и заслужаваме да имаме такава инвестиция.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече новини от страната - пряко от телевизионните центрове на БНТ
Повече новини от страната - пряко от телевизионните центрове на БНТ
Стойно Чачов остава кмет на Стрелча
Стойно Чачов остава кмет на Стрелча