НОВИНИ

ГЕРБ в Пловдив приемат предложения за кметове от гражданите

По време на общинска сесия в Пловдив, кметът Иван Тотев заяви, че приемат всякакви предложения за кмет на града, за районни кметове и за общински съветници - от граждани, обществени организации и интелектуални кръгове. Последната дума за кандидатите за местна власт обаче - ще има изпълнителната комисия и премиерът, подчерта Тотев.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
22:02, 11.07.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Процесът за предложения е отворен и местната организация вече се подготвя за изборите. Има два много успешни управленски мандата в Пловдив, смята Тотев, който е лидер на местната структура на ГЕРБ. Това се потвърждавало от социологическо проучване, в което 70 процента от пловдивчани одобряват промените през последните години. За разширяване на доверието, обаче има нуждата от нови лица, каза Тотев.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: За нас едно освежаване, влизане на „млада кръв", „свежа кръв", както се изрази премиерът. Това е нещо, което му е и времето. Така, че ние в момента започваме този така процес на подбор и ще приемаме предложение, които предложения ще бъдат от всички пловдивчани.

Възможно е след одобрението на листите в тях да влязат и хора, непознати за обществеността до този момент.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: Това означава веднага че местата за общински съветници не са резервирани за членове на ГЕРБ. То е следствие това. Местата за кметове на райони и за кмет на Пловдив, също не е резервирано за човек от ГЕРБ. Така че процесът ще бъде много широк много отворен и естествено последните решения ще бъдат на изпълнителната комисия.

Имената на кандидатите ще станат ясни най-рано в края на август, предположи Иван Тотев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха диво прасе, умряло от африканска чума в Плевенско
Откриха диво прасе, умряло от африканска чума в Плевенско
Започва обучение на лекарите от спешните центрове
Започва обучение на лекарите от спешните центрове