НОВИНИ

В Пловдив спряха картите с намаление по настоящ адрес

От началото на месец март в Пловдив е спряно издаването на карти с намаление по настоящ адрес. Служителите във фирмата, която издава транспортните документи, връщат всички, които до този момент са ползвали преференцията. Има ли нови условия, на които гражданите трябва да отговарят или се касае за административно недоразумение - репортаж на Мариела Хубинова.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
11:20, 10.03.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Според наредбата на община Пловдив право на карти за пътуване с намаление в градския транспорт имат пенсионери и лица с увреждания с над 50 процента намалена трудоспособност. В първия случай е конкретизирано, че е задължителен постоянен адрес, а във втория се изисква само лична карта и решение за намалена работоспособност. Въпреки това преди ден Мирослав Павлов не успял да си извади транспортна карта.

Мирослав Павлов: "Аз имам пълното право да си взимам карта, с телково решение съм, но вчера не ми разрешиха, защото трябвало едва ли не да си сменя личната карта. Аз направо заплаках пред тая жена и викам искате да ми отрежете краката да не мога да идвам в града си, от който съм родом".

Досега Мирослав е ползвал намалените карти след като е предоставял на служителите оригинал на удостоверение за настоящ адрес в град Пловдив.

;

Преди няколко дни фирмата, която издава транспортни карти, получава писмо, че са открили нарушение при издаването на преференциални карти, тоест такива с намаление, затова те спират издаването им от първи март.

От фирмата, доставчик на услугата, са изпратили писмо до общината с молба за допълнителни указания и писмена заповед. Потърсихме за коментар и общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта"

инж. Борислав Кръстев - ОП „Организация и контрол на транспорта": "В момента, в който минем към издаване на тези карти на електронен носител няма да има никаква възможност хората да получат карта по настоящ адрес единствено ако няма промяна в нормативната база".

От правния отдел на община Пловдив заявиха за БНТ, че следващата седмица ще имат официално становище по казуса. А до тогава Мирослав остава с ограничени възможности да ползва услугите на градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение край Чирпан
Слабо земетресение край Чирпан
Няколко експлозии са разтърсили Солун тази сутрин, няма пострадали
Няколко експлозии са разтърсили Солун тази сутрин, няма пострадали