НОВИНИ

В Пловдив спряха раздаване на хранителни помощи заради съмнение за лошо качество

БЧК - Пловдив спря партида от хранителни помощи за социално слаби. Сигналът беше подаден от наши зрители, които са забелязали лошото качество на продуктите, раздавани по проект на Социалното министерство и Европейския съюз. Агенцията по храните в Пловдив образува проверка, а резултатите се очакват в понеделник.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 06.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ана Стоева има право на хранителните помощи заради дъщеря си, която е инвалид по рождение с пенсия от 127 лв. Досега три пъти е ползвала програмата с пакетите на БЧК.

Ана Стоева: Винаги това, което е било, е било сносно, ползвали сме го, но този път, това, което видях, фасула, който виждате, за мене е нещо, което не бих го приела. Не бих го приела - все пак сме хора.

Жената се почувствала обидена и унизена.

Ана Стоева: Аз, която имам професия агроном, не мога да кажа, че този фасул е от последна реколта. Това е фасул най-малко от 5-6 години.

Екипът ни сигнализира за проблема БЧК в Пловдив. Оттам заявиха, че продуктите от партидата са в срок на годност.

Таня Георгиева, председател на БЧК-Пловдив: Бобът е пристигнал в нашия склад с всички изискуеми от програмата и нашата система документи. Има сертификати за годност, за произход и до момента нямаме видими белези или установени вредители по боба. И в момента започна раздаването.

Сигналът обаче спря раздаването на партидата, а проби от нея бяха изпратени в Агенцията за безопасност на храните. Резултатите от проверката ще излязат в понеделник, когато ще стане ясно как ще се процедира с останалите пакети, които съдържат още олио, спагети, леща, ориз и месни консерви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да останем финансово стабилни след празниците?
Как да останем финансово стабилни след празниците?
​Полският град Кошалин скърби за загиналите при пожар пет момичета
​Полският град Кошалин скърби за загиналите при пожар пет момичета