Жителите и гостите на Пловдив вече могат да разчитат на градски транспорт с удължено работно време. В града от началото на месеца се движат вечерни автобуси, които возят хората до полунощ. Много пътници обаче се оплакват, че курсовете са нередовни и се налага да чакат по спирките с часове.

Пловдив

С удължен график са петте линии на градския транспорт – 1, 6, 12, 21 и 44. Те се движат до 24:00 часа и свързват центъра с всичките шест района на града.

Инж. Борислав Кръстев – директор на ОП „Организация и контрол на транспорта“: Гражданите в никакъв случай не трябва да очакват, че от 06:00 сутринта до 24:00 часа всички автобуси ще бъдат на 15 минути. От 20:00 часа нататък започва едно разреждане на интервала, като нормалните интервали са между 20 и 30 минути.

Много от жителите на Пловдив признават, че ползват таксита в по-късните часове, защото не могат да разчитат на градски транспорт по това време.

От Общината заявиха, че движението на автобусите се следи постоянно чрез джипиес система. Ако бъде пропусната спирка, то превозвачът ще бъде глобен 300 лева. По данни на транспортните фирми интересът към вечерен транспорт е малък, затова той може да бъде спрян.