НОВИНИ

В Пловдив започна Дефилето на младото вино

По традиция и 10-ото юбилейно издание на фестивала започна с ритуално отваряне на първата бъчва с младо вино. 36 водещи винопроизводители от цялата страна представят продукцията си. А за тридневните дегустации отварят врати едни от най-емблематичните къщи, музеи и ресторанти в Стария град.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
21:10, 23.11.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

По традиция дефилето на младото вино започва с Дионисиево шествие. Вече 10 години в ролята на бог Дионис влиза актьорът Виктор Бойчев

Виктор Бойчев - актьор: Татко от малък ме е накарал да мачкам вино, и така съм свикнал от дете, но по-трудното е да издържиш до края на празника като Дионис. Почват да се търсят български вина добре направени има много изби, които работят и явно носят доход от това. Виното е въпрос на култура и неговата направа и неговата употреба.
;

Вече 10 години в края на месец ноември винопроизводители и ценители на виното си дават среща в града под тепетата. Това е най-прекия път почитателите на божестваната напитка да се запознаят с качествените български вина.

Елинор Синапова - винопроизводител: Всяка година гледаме че след участие в дефиле на младото вино имаме нови клиенти.

От началото на Дефилето през 2008 г. над 120 хиляди туристи са посетили дегустациите, като само за последното издание техният брой е надхвърлил 22 000 души. Това обяснява и рекордния брой на участниците този сезон. Освен вина всички посетители ще могат да опитат български месни и млечни продукти, мед и ръчно приготвен хляб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искрен Веселинов: Патриотите са по-обединени отколкото преди месеци назад
Искрен Веселинов: Патриотите са по-обединени отколкото преди месеци назад
Протест в пловдивско село срещу сеч на вековна борова гора
Протест в пловдивско село срещу сеч на вековна борова гора