НОВИНИ

В Пловдив започна кампания за повишаване на раждаемостта

В Пловдив започна кампания за повишаване на раждаемостта, тъй като масово младите семейства имат само по едно дете. За първите пет месеца на тази година в най-големия пловдивски район „Централен" са се родили 340 бебета. Толкова са били новородените през същия период на миналата година.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 26.05.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Кампанията за повече бебета в район „Централен" беше открита с официално връчване на акта за раждане на новородения син на Диляна Джевизова. Малкият Каан, който е първо дете в семейството на Диляна, вече е на две седмици.

Диляна Джевизова: Най-вече да е жив и здрав, да ни радва, да е един горд жител на Пловдив и това е.

Томбола определи първия подарък от общата кампания на район „Централен" и фирма за детски стоки, да отиде при новородено момиченце с името Моника.

Георги Стаменов - кмет на район „Централен", Пловдив: На всеки шест месеца, надяваме се и в бъдеще на по-къс период от време да го направим на три месеца, ще правим томбола, едно от децата, което е в район „Централен" живее, новородено, ще получава подарък - столче за кола.
Росица Ушева, представител на фирмата партньор в кампанията: За нас е важно да има повече деца, децата да са щастливи, родителите също, така че с голямо удоволствие се включихме в кампанията му.

Семейства с по едно дете и родители, живеещи без брак, оформят съвременната картина на раждаемостта в район „Централен". Според служителите в кметството цифрата на появилите се през 2018 г. деца ще бъде идентична с броя на родените през миналата година.

Мария Гудева, началник отдел ГРАО-район „Централен": Около хиляда бебенца, горе-долу тенденцията абсолютно същата се запазва, така че наистина още един път апел към младите семейства по-смело да действат.

Подобряване на инфраструктурата и повече зелени площи са желанията на младите родители. От кметството обявиха, че предстои ремонт на Дондуковата градина, която е едно от предпочитаните места за разходка на малките жители на района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две години затвор - първата присъда на Никола Груевски
Две години затвор - първата присъда на Никола Груевски
Почина академик Светлин Русев
Почина академик Светлин Русев