НОВИНИ

В последния почивен ден не се стигна до усложнение на пътната обстановка

В последния от трите почивни дни - натоварен трафик по главен път Е-79 и магистрала "Тракия".

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:16, 05.03.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Въпреки че трафикът беше засилен, като цяло той не беше извънредно голям. Нямаше сериозни затруднения. Наблюдавахме по-интензивно движение до около 20 ч. - най-вече на входовете към София по магистрала "Тракия", "Ботевградско шосе" и особено по автомагистрала "Струма" за прибиращите се от курорта Банско. В последния от трите празнични дни в столицата влязоха близо 60 000 автомобила.

главен инспектор Росен Рапчев, Началник "Пътен контрол" в ГДНП: Хората се съобразиха. Не са предприели сериозни пътувания и доста големи изнасяния от големите градове нямаше. Сериозни инциденти нямаше. За почивните дни имаме 30 птп-та, 30 ранени и един загинал от снощи в София. Както очаквахме в Североизточна България обстановката беше по-затруднена. Появи се явлението леден дъжд. Там служителите от ОДП и почистващите фирми обработиха настилките, за да могат да бъдат проходими.

В момента се намираме на входа на София на главен път Е-79 при Владая и от няколко минути трафикът чувствително се успокои. Иначе движението беше натоварено по основните пътища в Югозападна България, както и на граничен пункт „Кулата-Промахон" в последния от трите почивни дни. Движението по международния път за Гърция беше интензивно през целия ден.

По-натоварен беше трафикът в следобедните часове, когато се образуваха и колони от автомобили по пътя в района на Кресненското дефиле, както и в участъка между Симитли и Благоевград. Един от най-натоварените участъци е пътен възел Симитли, където се събира целият трафик на идващите от Банско и от Гърция. Пътуващите от Южната ни съседка казаха, че въпреки интензивността на движението, шофьорите проявяват повече толерантност на пътя и спазват правилата за движение.

През целия ден допълнителен патрул регулираха движението по главния път и магистрала „Струма". До 20:00 ч. остана забраната за движение на тежкотоварни автомобили по пътищата в Югозападна България. Тя бе наложена във връзка с празничните дни и продължаващия засилен трафик. Всички пътищата в региона са обработени и проходими при зимни условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щъркелите пристигнаха в Шабла
Щъркелите пристигнаха в Шабла
Евроскептиците в Европа ликуват след изхода на вота в Италия
Евроскептиците в Европа ликуват след изхода на вота в Италия