НОВИНИ

В последното си коледно обръщение Обама направи равносметка на управлението си

Президентът на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама направиха равносметка на осемте си години в Белия дом в последното си коледно обръщение към американците, предаде ДПА.

последното коледно обръщение обама направи равносметка управлението
bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 24.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

"Утре, за последен път в качеството си на първото семейство, ще се присъединим към останалите християни по света в радостта от рождението на Нашия Спасител", каза Обама в седмичното си обръщение до американците. "И когато отново си припомняме историята за Него от Святата нощ, ще си спомним и за Неговото извечно послание, послание за безгранична любов, състрадание и надежда."

Мишел Обама призова американците да си припомнят посланието на Исус за грижовно отношение към другите, включително към тези, които са по-малко щастливи и "странника, без значение откъде идва или каква вяра изповядва".

Съпружеската двойка заяви, че най-големият дар за тях е това, че са служили на Съединените щати като президент и първа дама през изминалата година. В посланието беше посочено като успех, че е бил постигнат напредък във възстановяването на икономиката, откакто Обама е станал президент.

Семейство Обама са записали обръщението си, преди да заминат за почивката си на Хавайските острови, където се намират сега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата създават най-голямата радост за Коледа
Децата създават най-голямата радост за Коледа
Патриарх Неофит пожела: В тази свята нощ никой да не остава сам и безнадежден
Патриарх Неофит пожела: В тази свята нощ никой да не остава сам и безнадежден