НОВИНИ

Игрите като нов метод на обучение в училище в родопското село Грохотино

Авторски образователни игри помагат в обучението на децата в родопското село Грохотно. Те са дело на учителите. Малкото селско училище работи по международни проекти, финансирани по програмата Еразъм+ и дори има училищен етномузей.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
12:45, 19.10.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

53 са децата в Основно училище "Гео Милев" в село Грохотно. И макар българският език за тях да не е майчин, те го владеят перфектно. А в обучението им помагат авторските образователни игри, създадени от техните учители.

Мариела Хаджийска - учител по история и география: Те обхващат различни учебни предмети с отделни категории и така учениците се забавляват и едновременно с това се учат.

Игрите са разделени за начален и прогимназиален етап.

Ачелия Читак - ученичка: Тази игра се казва "ЗУМУ", където учим знания, учим се, можем, умеем. Има коридори, където ние си представяме, че сме в училище и с въпроси си отговаряме. За всичко можем, за английския език, за географията и икономика, за българския език, за всичко.

Децата от малкото село Грохотно обогатяват знанията си за света като участват в международни проекти. По такъв проект отишли чак до Италия.

Какво научихте?

Джанет Читак - ученик: Много неща. Например, че светът има много красиви места, има много забележителности, също че много красиви градове, села.

Бита и културата на родното си място учениците изучават и съхраняват в училищния етнографски музей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зоран Заев свиква предсрочни парламентарни избори
Зоран Заев свиква предсрочни парламентарни избори
Микоши идва у нас за пръв път по повод Деня на японските бойни изкуства
Микоши идва у нас за пръв път по повод Деня на японските бойни изкуства