НОВИНИ

В Румъния обявиха състава на новото правителство

Виорика Дънчила, която беше номинирана за премиер на коалиционното правителство на Социалдемократическата партия и Алианса на либералите и демократите в Румъния, обяви след заседание на ръководствата на двете партии състава и структурата на бъдещия кабинет, съобщава информационният сайт Зиаре.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:18, 26.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Дънчила съобщи, че новото правителство ще има четирима вицеприемири, за разлика от предишното, което имаше трима. Създаден е допълнителен вицепремиерски пост за заздравяване на стратегическите партньорства на Румъния, по-специално със Съединените щати.

Вицепремиер без портфейл ще бъде Виорел Щефан, вицепремиер и министър на околната среда - Грациела Гаврилеску, вицепремиер и министър на развитието - Паул Станеску, вицепремиер за прилагане на стратегическите партньорства на Румъния - Ана Бирчал.

Министър на правосъдието остава Тудорел Тоадер, на отбраната - Михай Фифор, на външните работи - Теодор Мелешкану, на вътрешните работи Кармен Дан. Еуджен Теодорович поема министерството на финансите, а Дануц Андрушка - министерството на икономиката. Антон Антон ще оглави министерството на енергетиката, а Богдан Триф - министерството на туризма.

Очаква се парламентът да гласува вот на доверие на новия кабинет на 29 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Анев спечели бронз на Европейското по биатлон
Красимир Анев спечели бронз на Европейското по биатлон
Здравната каса отново въвежда индикативни стойности в някои дейности
Здравната каса отново въвежда индикативни стойности в някои дейности