В румънския град Сибиу премиерът Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на Европейския съюз. Повече информация вижте от специалните ни пратеници Ирина Цонева и Илия Иванов.

Срещата на лидерите в Румъния е основна за ротационното председателство на Съвета на ЕС, което страната пое на 1 януари тази година.

Днес европейските лидери ще обсъдят аспекти на Стратегическия дневен ред 2019-2024 г. Сред темите са насърчаването на мира и стабилността, поддържането на европерспективата за страните от Западните Балкани, сътрудничеството в областта на миграцията, следването на балансирана търговска политика, насърчаването на европейските инвестиции в отбраната и ролята на Европа като световен лидер в борбата срещу изменението на климата.

Срещата на лидерите ще завърши с приемането на Декларация от Сибиу за общото бъдеще на страните в ЕС, изпращаща послание за единство и доверие в съвместните действия на европейските държави.

Премиерът Борисов ще участва на лидерска среща в Румъния

Премиерът Борисов ще участва на лидерска среща в Румъния

В румънския град Сибиу министър-председателят Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на държавните и правителствените ръководители на държа...