НОВИНИ

​В Русе арестът на Северин Красимиров предизвика различни реакции

В двата квартала - Тракцията и Селеметя, където Северин е живял, хората реагираха остро срещу жестокото престъпление. А повечето твърдяха, че не го познават.

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 10.10.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова предизвика широк отзвук и вълна от съпричастност у русенци. Бившият ѝ съпруг Свилен Максимов сподели, че са го потърсили много хора с предложение за помощ.

На един от видеозаписите от охранителните камери се вижда как мъж бяга от мястото на убийството. Стотици русенци и граждани от цялата страна излязоха на площадите, за да изразят своята съпричастност.

Свилен Максимов - бивш съпруг на Виктория: Виждам държавата да се държи като държава, полицията да се държи като полиция, народът да се държи като народ. Бих искал от всички - от държавата, от народа - всяко човешко същество да получи такъв отзвук, какъвто получи Виктория.

Свилен Максимов призова още да не се използва етническата вълна. Северин Красимиров е от турски произход и неговите съседи от кварталите Тракцията и Селеметя също реагираха остро срещу престъплението. Повечето казват, че не го познават, защото в последните години живеел в Германия, където била и майка му. Миналата седмица дошъл при леля си в Тракцията, защото се скарал с роднините си в другия квартал.

Рашко Събев: Той направи някакъв бой горе в Чародейките ли, направи някакъв бой и оттам нататък не знам какво е станало.
Илиян Желязков: Който е извършил такова престъпление, заслужава най-суровото наказание.

В Селеметя ни разказаха, че баща му е починал в затвора и Северин и братята му били отгледани от баба му. Вечерта, преди убийството бил на рожден ден на роднина.

Андрей Ангелов: Той даже на едното момче, това момче, дето върши убийството, даже на единия един юмрук му ударил, на масата. Той, както чух, и бяло ползвал.

Хората се притесняваха да застанат пред камерата. Притесняват се и някой да не реши да търси отмъщение. За да се запази спокойствието, в града има засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на жертвите на наводненията на остров Майорка
Увеличава се броят на жертвите на наводненията на остров Майорка
Google спира социалната си мрежа, след като лични данни са били изложени на риск
Google спира социалната си мрежа, след като лични данни са били изложени на риск