В двата квартала - Тракцията и Селеметя, където Северин е живял, хората реагираха остро срещу жестокото престъпление. А повечето твърдяха, че не го познават.

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова предизвика широк отзвук и вълна от съпричастност у русенци. Бившият ѝ съпруг Свилен Максимов сподели, че са го потърсили много хора с предложение за помощ.

На един от видеозаписите от охранителните камери се вижда как мъж бяга от мястото на убийството. Стотици русенци и граждани от цялата страна излязоха на площадите, за да изразят своята съпричастност.

Свилен Максимов - бивш съпруг на Виктория: Виждам държавата да се държи като държава, полицията да се държи като полиция, народът да се държи като народ. Бих искал от всички - от държавата, от народа - всяко човешко същество да получи такъв отзвук, какъвто получи Виктория.

Свилен Максимов призова още да не се използва етническата вълна. Северин Красимиров е от турски произход и неговите съседи от кварталите Тракцията и Селеметя също реагираха остро срещу престъплението. Повечето казват, че не го познават, защото в последните години живеел в Германия, където била и майка му. Миналата седмица дошъл при леля си в Тракцията, защото се скарал с роднините си в другия квартал.

Рашко Събев: Той направи някакъв бой горе в Чародейките ли, направи някакъв бой и оттам нататък не знам какво е станало.
Илиян Желязков: Който е извършил такова престъпление, заслужава най-суровото наказание.

В Селеметя ни разказаха, че баща му е починал в затвора и Северин и братята му били отгледани от баба му. Вечерта, преди убийството бил на рожден ден на роднина.

Андрей Ангелов: Той даже на едното момче, това момче, дето върши убийството, даже на единия един юмрук му ударил, на масата. Той, както чух, и бяло ползвал.

Хората се притесняваха да застанат пред камерата. Притесняват се и някой да не реши да търси отмъщение. За да се запази спокойствието, в града има засилено полицейско присъствие.

Разкриха убиеца на журналистката Виктория Маринова

Разкриха убиеца на журналистката Виктория Маринова

21-годишният Северин Красимиров от Русе е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Новината беше обявена на извънреден брифинг в Мин...

Процедурата по екстрадирането на убиеца на Виктория може да отнеме седмици

Процедурата по екстрадирането на убиеца на Виктория може да отнеме седмици

Процедурата по екстрадиране от Германия на заподозрения в убийството на Виктория Маринова ще отнеме дълго време. Това научи БНТ от свои източници във...