НОВИНИ

В Русе посрещнаха Ориент експрес

Легендарният влак „Ориент Експрес“, който пътува от Париж до Истанбул, спря днес по обяд на Централната ЖП гара в Русе. Много русенци дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан от Агата Кристи. Композицията се състои от 15 вагона, в които пътуват 99 туристи от различни държави. Цената на еднопосочния билет е различна като най-скъпият е 10 000 паунда. На русенската гара композицията беше заредена с вода и потегли за Варна.

bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 29.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Тази година най-голям е броят на американците, платили между 7000 и 10 000 евро за билет. Гражданите на САЩ са 48 души, има също пътници от Южна Америка, Австралия, Япония и цяла Европа. За тях се грижи персонал от 44 души – италианци и французи.

Влакът е тръгнал в петък от Париж, като е имал спирки в Будапеща и Букурещ. Храната, която се предлага на пътниците, се приготвя в три ресторанта, като има от всичко – телешко, пилешко, зеленчуци, както и глезотии като например хайвер от белуга. Цената на 50 грама е 500 евро. Всеки ден се приготвят различни специалитети, като в едната посока само пасажерите опитват 7 различни менюта. Онези, които пътуват и на връщане с влака, ще дегустират общо 12 менюта.

Мениджърът на влака Бруно споделя, че пътниците не са претенциозни, защото са хора, които са свикнали да пътуват.

„Ние сме единствените, които правят това уникално пътуване от Париж до Истанбул, като следваме оригиналния маршрут от 1883 г., когато влакът е потеглил за първи път“, каза още той.

След като престоя на гарата в Русе 40 минути, за да бъде зареден с вода, „Ориент Експрес“ продължи към Варна, където ще пристигне тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Определиха съдията по делото за ЕВН
Определиха съдията по делото за ЕВН
Тереза Мей очаква търговски преговори с ЕС през октомври
Тереза Мей очаква търговски преговори с ЕС през октомври