НОВИНИ

В Русе започват инициативи в памет на журналистката Виктория Маринова

Обществената енергия, която обедини русенци след бруталното убийство на Виктория Маринова, прераства в различни инициативи в памет на журналистката, която приживе подкрепяше редица социални каузи и кампании. Междувременно, ситуацията в двата ромски квартала в Русе, където е живял заподозряният за убийството на Виктория, тази сутрин е спокойна, но полицейското присъствие остава, съобщи за БНТ говорителят на ОД на МВР в Русе Даниела Малчева.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
07:00, 15.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Румен Максимов е близък и колега на Виктория Маринова, и основен организатор на инициативите в нейна памет. Целта е да се продължи социалната ангажираност на журналистката с проблемите на обикновения човек, обяснява Румен.

Тази вечер трябвало да се излъчи следващия броя на предаването на Виктория Маринова.

Румен Максимов, близък и колега на Виктория: Поемаме ангажимент да завършим предаването, което така и не успяхме да излъчим. Темата беше Хитрино и използването на отпуснатите за трагедията средства.

Близките на Виктория организират и голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й. Организаторите очакват властите да дадат съгласие събитието да се проведе в голямата спортна зала в Русе.

Друга от каузите в памет на Вики ще е тази да има повече видео наблюдение и осветление по крайбрежната алея, която е любимо място за спорт и разходки на местните жители.

Виктория Маринова беше член на бизнес организация за взаимопомощ в Русе. Нашият екип разговаря с нейни членове, които заявиха, че смятат да продължат начинанията на журналистката. Утре на редовната си сбирка те ще обсъдят детайлите по учредяването на фондация или сдружение в нейна памет, което ще има за цел да реализира това, което тя приживе не успя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонският парламент гласува предложението за поправки в Конституцията
Македонският парламент гласува предложението за поправки в Конституцията
Избраха първия специално назначен готвач за експедицията до Антарктида
Избраха първия специално назначен готвач за експедицията до Антарктида