Американците гласуват днес на ключови междинни избори за Конгрес. Вотът е тест за управлението на президента Доналд Тръмп. Очакванията са изборите да определят дали президентът-републиканец ще загуби досегашния си управленски комфорт.

Прогнозите са Демократите да спечелят мнозинството в Конгреса, а Републиканците да запазят контрол върху Сената. Ако демократите спечелят, биха могли да задействат процедура по импийчмънт на Тръмп, както и да блокират прокарването на неговите укази. Изборният ден започва в 14 часа българско време.

Часове до официалното гласуване на междинните избори за Конгрес в САЩ

Часове до официалното гласуване на междинните избори за Конгрес в САЩ

Броени часове остават до началото на официалното гласуване на междинните избори за Конгрес в САЩ. И последните допитвания сочат, че демократите вероят...

Междинните избори за Конгреса ще предопределят до голяма степен политиката на Съединените щати през следващите 2 години. Имат ли шанс демократите да установят влияние поне върху долната камара на Конгреса и какви са проучванията и настроенията в страната на неограничените възможности - включване в Сутрешния блок на БНТ по темата с журналиста Младен Петков.

Тези избори се смятат за най-големия тест за Тръмп до момента за ролята му на президент смята Петков.

Вотът в САЩ - тест за управлението на Тръмп

Вотът в САЩ - тест за управлението на Тръмп

Междинните избори в Съединените щати са политика, икономика, но и много повече. Те попадат в не една статистика, включително и историческата - вижте к...