НОВИНИ

В САЩ и Европа са обявени засилени мерки за сигурност заради Нова година

Засилени меки за сигурност преди новогодишните празненства обявиха властите в САЩ и Европа. На „Таймс скуеър“ в Ню Йорк, където традиционно се събират жители и гости на Голямата ябълка, ще бъде увеличен броят на наблюдателните постове.

bnt avatar logo
от БГНЕС/БНР
12:44, 30.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
сащ европа обявени засилени мерки сигурност заради нова година

Празнуващите в европейските градове ще бъдат подлагани на проверки на чантите и на други мерки за сигурност. Париж изпраща 8000 полицаи и войници да се грижат за безопасността на френската столица и околностите ѝ. В цяла Франция ще патрулират 99 000 полицаи и войници, заявиха от Министерството на вътрешните работи.

От лондонската полиция обявиха, че хората може да виждат въоръжени служители на реда, като в центъра на британската столица ще бъдат поставени заграждения за автомобили, след като през годината в града бяха извършени няколко терористични нападения. Говорителят на лондонската полиция Ник Алдуърт уточни, че „ще има физически бариери, униформени полицаи, както и униформени частни охранители“, а също голям брой агенти под прикритие, които хората няма да видят.

В Русия за сигурността по новогодишните празници ще бдят 390 000 души и 62 000 единици техника. Специални мерки са предвидени за местата с новогодишните елхи и други масови мероприятия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без извънредни автобуси в новогодишната нощ в Пловдив
Без извънредни автобуси в новогодишната нощ в Пловдив
Община Пловдив ще монтира втора бариера в Стария град
Община Пловдив ще монтира втора бариера в Стария град