В сезона на грипа - самолечението крие опасности. Има някои комбинации от лекарства, за които трябва да внимаваме - кои са те - вижте в следващия репортаж.

Почти 40% от българите имат високо кръвно налягане. Студеното време го повишава допълнително. А в комбинация с грипа - възникват някои удивителни, на които трябва да обърнем внимание.

д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар: Не може да отидат да си купят от аптеката каквото се сетят. Закупуването на медикамент от аптеката означава едно - аптекарят не ви познава, не знае какво взимате, не знае от какво сте болни по принцип, той много добросъвестно ще ви продаде нещо, което обаче може да ви навреди сериозно.
От днес 12 области са в грипна епидемия

От днес 12 области са в грипна епидемия

Грипна епидемия от днес във Варненска, Пловдивска и Софийска област. С тях засегнатите райони на страната стават общо 12.

Същото важи за всички хронични заболявания.

д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар: Ако вие имате едно хронично бъбречно заболяване, не можете да отидете да си купите един медикамент и да го пиете така, както го пие съседката ви, която има здрави бъбреци. Има много медикаменти, които може да си купите без рецепта от аптеката, което не означава, че те са безобидни.
Проф. Тодор Кантарджиев: Пикът на грипната епидемия у нас не е достигнат

Проф. Тодор Кантарджиев: Пикът на грипната епидемия у нас не е достигнат

Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат. Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" директорът на Националния център по з...

Златното правило в медицината трябва важи, всеки път когато решим да отидем до аптеката.

д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар: Първо не вреди. Може да не можеш да помогнеш. Важното е да не вредиш.

Според специалистите има една комбинация, която и в топло, и в студено време никога не е полезна: ниска информираност, съчетана със самолечение.