НОВИНИ

В Шумен отбелязват празника на града

Празничната програма за Деня на Шумен - 11 май, започна от 9.30 часа с открит урок във всички училища и детски градини в областния град, съобщиха от пресцентъра на общината.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:17, 11.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
шумен отбелязват празника града

Целта на урока е да се популяризира датата 11 май, когато в града - през 1813 г., се е състояло първото гражданско честване на светите братя Кирил и Методий. Децата и учениците ще получат 10 000 флаери с текста на химна на града "От тука започва България" и 100 диска със запис на песента, за да могат да запеят заедно химна на Шумен. За всяко училище и детска градина общината е осигурила и знаме с герба на града.

В 10.30 часа пред сградата на общината започва церемония по издигане на знамената на България, на Европейския съюз и на Шумен. Половин час по-късно ще започне тържествената сесия на местния общински съвет, на която ще бъдат връчени наградите на Шумен за изкуство и култура.

По същото време пред сградата на общината и в залата "Плиска" ще започнат спортни състезания, а на откритата сцена на площад "Освобождение" - фестивалът "Дни на изкуствата".

Регионалната занаятчийска камара организира през деня "Базар на занаятите" в парка до сградата на общината. В него ще участват около 25 майстори от страната, които ще представят стари български занаяти, а посетителите ще имат възможност да се включат в изработката на някои от изделията.

В 18.30 часа пред сградата на театъра в Шумен ще се състои официалното откриване на Друмевите театрални празници, а в 20.00 часа пред хотел "Мадара" ще започне концерт на групата "Сигнал".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В кадър показва - Да върнеш пръстена на краля
"В кадър" показва - "Да върнеш пръстена на краля"
Том Джоунс се завръща на сцената след смъртта на съпругата си
Том Джоунс се завръща на сцената след смъртта на съпругата си