НОВИНИ

В Силистра заловиха трима телефонни измамници в момент на престъпление

Полицаи от София, Русе и Силистра задържаха трима телефонни измамници от град Ветово в момент на извършване на престъплението. Жертвата им е била 78-годишна жена от Силистра.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Незабравка Кирова
19:25, 08.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Мъжете са били засечени от служителите на реда в центъра на Ветово, докато действат по добре познатия сценарий – представили са се за полицаи и са поискали съдействие от възрастната жена, за да задържат телефонни измамници. Жертвата е хвърлила от терасата на дома си плик с 1800 лв.

Теодор Желев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра: Тука говорим за извършителите на престъплението, а не за така наречените мулета, лицата са криминално проявени и са били регистрирани за престъпления включително от същия вид. Наказанието предвижда лишаване от свобода до 10 години за подобен вид престъпление.

Всеки ден в полицията в Силистра получават сигнали на граждани, че са се опитвали да ги измамят по телефона.

старши комисар Кристиян Петров, директор на ОДМВР – Силистра: Те са много гъвкави да ви кажа – на практика или ползват сим карти на чужди оператори, или ползват мобилните клетки на територията на чужда държава – Румъния или Сърбия.
Теодор Желев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Силистра: Хората, които се занимават с подобен род престъпления, са много добри психолози.

От домовете на телефонните измамници полицаите са иззели мобилни апарати и сим карти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно мръсен въздух и днес у нас
Опасно мръсен въздух и днес у нас
Сотир Цацаров: Намерените у Марин Рачев документи на ДАНС не са секретни
Сотир Цацаров: Намерените у Марин Рачев документи на ДАНС не са секретни