Две от най-известните заведения в Слънчев бряг и Созопол са затворени със заповед от 10-ти август, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. От началото на летния сезон до сега Здравната инспекция е издала 84 заповеди и предписания на дискотеки и заведения със силна музика.

Вече четири дни "Какао бийч" в Слънчев бряг и бар "Хедон" в Созопол трябва да са затворени заради силен шум след 23 ч.

Валери Симеонов, вицепремиер: Разпоредено е спирането на звука и на двете места. Смятаме, че борбата с шума е борбата с новата чума на 21-ви век. Може силно да ви звучи, но има съответните статистики в тая посока.

Заповедта за прекратяването на работата на двете заведения е връчена на 10-ти август. В същия ден на фейсбук страницата си "Какао бийч" заявява, че няма да работи, но поради технически причини. В момента клубът работи, казаха оттам за "По света и у нас", а от бар "Хедон" увериха, че вземат мерки за отстраняването на проблема с шума.

Валери Симеонов, вицепремиер: Към настоящия момент тези две заведения са спрени, въпреки че в медийното пространство се правят някакви обяснения, че имат технически проблеми, на другото място щели да пръскат за мухи, но това са си техни версии.

Вицепремиерът заяви, че още в началото на годината в общините Несебър и Созопол наредбите за спазване на обществения ред са отменени по разпореждане на прокуратурата. До момента и двете общини не са приели нови правила.

Валери Симеонов затвори заведения в Слънчев бряг и Созопол

Валери Симеонов затвори заведения в Слънчев бряг и Созопол

На брифинг в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че "Какао бийч" в Слънчев бряг и плажният бар "Хедон" в Созопол са затворени, след като прове...