НОВИНИ

В Скопие: Меркел подчерта ролята на България и Борисов за пробива на Балканите

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта положителната роля на България и куража на премиера Бойко Борисов за напредъка и пробива на Балканите.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:52, 08.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света
скопие меркел подчерта ролята българия борисов пробива балканите
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Искам да подчертая ролята на премиера Зоран Заев, но и на премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Искам да благодаря за ролята и куража на Борисов, защото в продължение на години се намирахме в ситуация, в която нямахме напредък, а сега се получи пробив. Имаше проява на политическа храброст. Поради тази причина 30 септември е ключов за бъдещето на вашата страна.

Канцлерът призова македонците да гласуват масово на референдума за името.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: 30 септември е исторически шанс за Република Македония. Успешният референдум ще отвори вратите за евроатлантическата ви интеграция. Такъв шанс нямате всеки ден. За това не оставайте вкъщи, а отидете и гласувайте.
;

От своя страна Зоран Заев изрази задоволство, че Македония има толкова силен приятел.

Зоран Заев, премиер на Република Македония: Германия е сред най-силните поддръжници на стремежа на Македония да стане равноправен член на най-силните и най-стабилните семейства в света – Европейския съюз и НАТО. Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия е огромна и приятелска. Визитата на канцлера Меркел ни помага да изградим проспериращо общество, което почива на европейските ценности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продават на търг сценични костюми на Арета Франклин
Продават на търг сценични костюми на Арета Франклин
Вицепрезидентът Йотова посети ранените от тежкото ПТП край Разград
Вицепрезидентът Йотова посети ранените от тежкото ПТП край Разград