Германският канцлер Ангела Меркел подчерта положителната роля на България и куража на премиера Бойко Борисов за напредъка и пробива на Балканите.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Искам да подчертая ролята на премиера Зоран Заев, но и на премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Искам да благодаря за ролята и куража на Борисов, защото в продължение на години се намирахме в ситуация, в която нямахме напредък, а сега се получи пробив. Имаше проява на политическа храброст. Поради тази причина 30 септември е ключов за бъдещето на вашата страна.

Канцлерът призова македонците да гласуват масово на референдума за името.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: 30 септември е исторически шанс за Република Македония. Успешният референдум ще отвори вратите за евроатлантическата ви интеграция. Такъв шанс нямате всеки ден. За това не оставайте вкъщи, а отидете и гласувайте.
Борисов: Темата за Западните Балкани остава актуална и след председателството ни

Борисов: Темата за Западните Балкани остава актуална и след председателството ни

Благодарение на българската и на европейската подкрепа темата за Западните Балкани остава актуална и след края на нашето председателство, отбеляза мин...

От своя страна Зоран Заев изрази задоволство, че Македония има толкова силен приятел.

Зоран Заев, премиер на Република Македония: Германия е сред най-силните поддръжници на стремежа на Македония да стане равноправен член на най-силните и най-стабилните семейства в света – Европейския съюз и НАТО. Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия е огромна и приятелска. Визитата на канцлера Меркел ни помага да изградим проспериращо общество, което почива на европейските ценности.
Ангела Меркел пристигна в Македония (СНИМКИ)

Ангела Меркел пристигна в Македония (СНИМКИ)

Германският канцлер Ангела Меркел започна официалната си визита в Република Македония. Тя беше посрещната с всички държавни почести пред сградата на п...