НОВИНИ

В Слънчев бряг пристигнаха първите туристи от Израел

Първият чартър за летния туристически сезон кацна на Летище Бургас. 170 туристи от Израел са избрали курорта Слънчев бряг, за да прекарат своята почивка. Заради безопасността на израелските гости на аерогарата в Бургас бяха взети специални мерки.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Веселин Григоров
17:35, 30.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Със самолет на националния авиопревозвач израелските туристи кацнаха на бургаската писта. Стана вече традиция първите чартъри да са от Тел Авив, като тази година това стана ден по-рано. На стълбичката ги посрещнаха с цвете, а почетният консул на Израел в Бургас - Орлин Мандов, сподели, че Южното Черноморие вече се превръща в търсена дестинация за отдих. Израелците идват заради природата и активно участват в различни екскурзии.

Орлин Мандов - почетен консул
"Излизат кажи речи на всички екскурзии, излизат на шопинг, излизат на Несебър, където е старият град, излизат на селски туризъм, излизат на джипове, така че разнообразие от всякъде."

Мерките за сигурност при посрещането на израелски туристи винаги са засилени, а от полицията потвърдиха, че остават повишените изисквания за безопасност в зоната на аеропорта, както и в курортните комплекси по време на летния сезон.

Калоян Калоянов - директор на МВР-Бургас
"Израелските туристи са първите, които реално откриват сезона в Слънчев бряг. Тази година нашето присъствие, полицейското присъствие на местата, в които са ситуирани те, ще бъде достатъчно като обем и същевременно достатъчно дискретно, така че да не пречим на нормалната им почивка."

От ръководството на Летище Бургас заявиха, че очакват силен чартърен сезон, като се надяват на ръст на туристите от Германия, Великобритания и Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И левицата се обяви в защита на Копривщица
И левицата се обяви в защита на Копривщица
Прокуратурата започва проверка заради блокадата по границата
Прокуратурата започва проверка заради блокадата по границата