В Смолянска област за момента ситуацията започва да се успокоява, предаде кореспондентът на БНТ Величка Петкова. Въпреки проливният дъжд в Смолянско, нивото на реките е спаднало. Областният управител Недялко Славов заяви преди обяд, че се контролира и нивото на язовирите.

В Смолянска област е и заместник министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. По думите му, всички свлачища са почистени, а реките са снижили нивото си около 1-1.5 метра.

Стефан Балабанов - заместник-министърът на вътрешните работи: Имаме готовност с около 1500 чували с пясък по разпореждане на директора на ОДМВР - Пазарджик, ако се появи критично вдигане на нивото на водата, да бъдат обезопасени с тези чували. По информация на НИМХ нивата на дъждовете в Смолян до края на вечерта ще бъдат от порядъка на около 30 литра на кв. метър. Пътищата са чисти, няма бедстващи хора. Организацията в Смолян е перфектна, адекватна реакция на кмета на Смолян снощи около 19 часа. Доволен съм от организация, хората взаимодействат перфектно с всички институции.