НОВИНИ

В София започва Седмицата на ресторантите

Седмицата на ресторантите започва от днес в София. В нея се включват 25 заведения. Целта е да се популяризират разнообразните кухни и да се развива кулинарният туризъм. Инициативата е популярна по света, миналия септември се проведе за първи път у нас и имаше голям успех.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:31, 07.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Свeжест и разнообразие от екзотични култури. Водени от това, 25 ресторанта в столицата ще разкрият най-вкусните тайни от кухнята си в следващите 7 дни.

Кристин Милнър, организатор: "Ресторантите ги избираме по много критерии и по отзиви по готвене, нивото на обслужване е много важен момент. Ресторантът, къде се намира, интериорният дизайн, градината. Правим голям списък и оттам започваме да правим да съчетаваме различни вкусове".

Всяка народност влага сърце и душа в ястието, което приготвя. Малко от готвачите обаче разкриха тайната подправка, която дава финалния завършек на ястието.

Саджад, готвач от Индия: "Гарам мусала. Това е мешано, 25 подправки се мешат, това е най-важно. От индийската кухня без гарамусал, нищо не става. Има храна, без гарамусал. Пак това е най-важното. Всяка храна има гарамусал".
;

Индийският микс от подправки "Гарам мусала" обаче не е характерен за кухнята в Литва. Там използват друга добавка за добър вкус на храната.

Моника, готвач от Литва: "Ако е без любов, няма как да стане едно ястие вкусно. Трябва да обичаш това, какво правиш в живота си и тогава хора да харесват 100%, това е. Ако ти си щастлив и храната е щастлива, ядеш и се усмихваш".

Според всички готвачи освен вкусно приготвената храна, за пълното удоволствие значение имат и начинът на аранжиране и сервиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-луксозният самолет кацна на летището в Дъблин
Най-луксозният самолет кацна на летището в Дъблин
Ремонтират паметника на Васил Левски в Карлово
Ремонтират паметника на Васил Левски в Карлово