На референдум днес жителите на Стара Загора решават дали "Бедечка" да остане парк или да бъде застроен. Защитниците на парка настояват той да остане зелена площ. Собствениците на имоти искат да строят върху частната си собственост.

Стара Загора

Казусът "Бедечка" е от няколко години. Той възниква на база нарушения в общински решения, взети през 2003 г., 2005 г. и 2011 г., които станаха причина паркът да бъде реституиран на собствениците на имоти и впоследствие на зелената територия да започне изграждането на жилищен квартал.

Кметът на Стара Загора инициира референдум, за да могат хората да се произнесат по проблема, тъй като и в двата случая - парк или квартал, ще трябва да се отделят милиони левове от общинския бюджет - в единия случай за инфраструктура, а в другия за изграждане на паркови площи. Това ще струва над 40 милиона лева и затова старозагорци ще трябва да заявят позицията си.

Седмица остава до референдума за бъдещето на парк "Бедечка"

Седмица остава до референдума за бъдещето на парк "Бедечка"

Следващата неделя жителите на Стара Загора ще решават на местен референдум бъдещето на парк "Бедечка". На 18 юни старозагорци трябва да отговорят на в...