Протест на живеещи в столичния квартал "Младост" срещу новия районен кмет - причината е забавянето на санирането на техните блокове, финансирано по Националната програма за енергийна ефективност.

Жителите на столичния квартал "Младост" изпълниха заканата си от седмицата и вече се събират на обявения протест.

Жителите на столичния квартал "Младост" попадат в параграф 22, когато решават да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност - през 2015 г. Въпреки изрядната документация и полученото уверение, че сградите ще бъдат безплатно санирани, това така и не се случва. Живущите в тези блокове споделят, че докато проектът се е движил от столичната община, е имало някакви резултати.

Преди няколко дни обаче в ефира на БНТ общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев заяви, че съществува реален риск живеещите в 7 блока в "Младост" да не получат санирани домове. Причина според него е бездействие и оправдания от страна на районния кмет.

В позиция до БНТ новоизбраният кмет на "Младост" арх. Стефан Стефанов заявява, че процедурата по обществената поръчка все още не е приключила. И допълва, че председателят на ресорната комисия е поискал едномесечно удължаване на срока за предаването на доклада за изпълнение на програмата и до получаването му - не може да има решение.

Какво ще се случи с блоковете на тези хора, предстои да разберем.