НОВИНИ

В Стратегията за сигурност на Тръмп Китай и Русия са „опасни ревизионисти“

Първата Стратегия за Национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп обозначава Китай и Русия като „ревизионистки сили”, които подкопават американските интереси и ценности.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:40, 18.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света
стратегията сигурност тръмп китай русия опасни ревизионисти

„Китай и Русия искат да оформят свят, който противоречи на американските ценности и интереси”, се казва в документа, в който езикът е забележително рязък.

Китай се опитва да измести САЩ от Индо-Тихоокеанския регион, да разпростре своя модел на държавна икономика и да пренареди региона в своя полза. Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си.

Главните „транснационални заплахи” за САЩ са терористите и международните престъпни организации, се казва в разпространения от белия дом текст на новата Стратегия за национална сигурност на САЩ.

В документа се посочва, че властите в КНДР се стремят да убият с ядрено оръжие милиони американци.

Северна Корея се стреми към потенциал за убийство на милиони американци с ядрено оръжие…Ще обединим световната общност срещу „отритнатия режим” на Северна Корея.

„Терористичната групировка „Ислямска държава“ вече е изгубила почти 100 % от териториите, които по-рано контролираше в Сирия и Ирак“, заяви президентът на САЩ, представяйки националната стратегия за сигурност.

Ще запазим необходимото присъствие на военни сили от САЩ в региона за защита на страната ни и нашите съюзници от атаки на терористи и за запазване на благоприятен баланс на силите в региона.

В него се заявява още,че САЩ ще оказват помощ на регионалните си партньори за борба с тероризма и осигуряване на обществения ред. Ще им бъде оказвана и помощ за създаване на ПРО системи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 86-годишна възраст ни напусна архитект проф. Евлоги Цветков
На 86-годишна възраст ни напусна архитект проф. Евлоги Цветков
Откриха филиал на спешна помощ в Божурище
Откриха филиал на спешна помощ в Божурище