В тежко състояние е пътят до санданското село Златолист. По него всеки ден преминават десетки туристи, за да посетят местния храм, в който дълги години е живяла Преподобна Стойна - ясновидка и лечителка, смятана за предшественичка на петричката пророчица Ванга.

Сандански

Голяма част от 8-километровия път, водещ към Златолист от село Катунци, е разбит и осеян с дупки.Това е и първото нещо, което впечатлява туристите.

"България има нужда от развит туризъм, а за да има развит туризъм, трябва най-напред да се оправят комуникациите, пътищата."
"Пътят е "перфектен", просто "уникален" - само дупки,само дупки."

През последните години селото се превръща във все по-посещавана туристическа дестинация. Почти всички туристи изминават прашния и разбит път, за да се поклонят пред гроба на Преподобна Стойна, да запалят свещ за здраве в храма “Свети Георги”, в който тя е живяла приживе, или да потърсят лек за свои близки. Стичат се хора от цялата страна.Често дотук идват и автобуси.За местните жители пътят също създава доста проблеми.

"Пътят е много зле. Не може така, трябва да се направи ремонт. Просто така не може да се кара."

"От дълги години ли е така, имате ли наблюдения?"

"Да, от 27 години."

Хората от региона казаха, че са се наслушали на обещания, че трасето ще бъде ремонтирано.

"Всяка година идват проектанти, взимат пари за проектите, сигурен съм, и нищо не се прави."

От Oбщина Сандански обясниха, че са изготвили проект за рехабилитация на пътя, с който са кандидатствали за отпускане на средства по Програмата за развитие на селските райони. Надяват се да бъде одобрен.