НОВИНИ

В зелена класна стая ще учат варненски ученици

Ученици от Варна ще изучават биология, география и изобразително изкуство на открито в Зелена класна стая. Тя е изградена в двора на училище “Гео Милев”. Очаква се занятията в новото пространство да формират по-отговорно отношение на учениците към околната среда.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Анастас Маринов
17:20, 15.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В Зелената класна стая при хубаво време ще се провеждат част от учебните часове. Тя е подходяща за практични упражнения като изработване на предмети с природни материали, работа по малки екологични проекти, екосъстезания и часове по здравно образование.

Ана-Мария Радева – ученичка в училище “Гео Милев” - Варна: "Тук има много голяма възможност за представянето на един учебен час. Няма да бъде само една суха теория, която бива преподавана, но ще има и допир с природата. Аз си го представям един забавен час, интересен и изпълнен с много интересни факти."
Снежана Пометкова – преподавател в училище “Гео Милев” - Варна: "За учителите това е един много голям шанс, защото по различни предмети, различни извънкласни дейности ние можем да се включим активно."

Стаята е изградена от ученици, учители и родители. За изработката на мебелите са използвани предимно палети.

Албена Павлова – директор на училище “Гео Милев” - Варна: "Това беше идеята на проекта – всичко да бъде от екологични материали, естествени материали. Да покаже на младите хора, че не трябва да се изхвърля нищо, че може от нещата, които са около нас, да сътворим нещо красиво, нещо полезно."

Целта на заниманията в Зелената класна стая e да изградят по-отговорно отношение на учениците към околната среда. А екологичните навици формират желание за опазване на природата, смятат създателите на стаята.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров победи Гофен и е на полуфинал в Лондон
Григор Димитров победи Гофен и е на полуфинал в Лондон
Робърт Мугабе е под домашен арест
Робърт Мугабе е под домашен арест