НОВИНИ

Валентин Касабов, НФСБ: Самостоятелната игра не води до нищо добро

Зам.-председателят на ПГ на Обединените патриоти и на НФСБ Валентин Касабов коментира самостоятелното явяване на ВМРО на евроизборите. В студиото на „Още от деня“ той заяви, че самостоятелният път не води до нищо и призова колегите си да „бъдат по-смирени“.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 01.03.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Самостоятелната игра не води до нищо добро - така Валентин Касабов коментира самостоятелното явяване на ВМРО на евроизборите и призова колегите си да бъдат „по-смирени“.

Валентин Касабов, зам.-председател на ПГ на ОП и зам.-председател на НФСБ: В един момент от ВМРО тръгнаха самостоятелно, но смисълът на патриотизма и нашата задача е да вървим заедно. Не сме обидени, но това беше неочакван ход.

ВМРО са тези, които напуснаха, така че проблемът не е в НФСБ, заяви Касабов.

Валентин Касабов, зам.-председател на ПГ на ОП и зам.-председател на НФСБ: В едно семейство като се скарат, означава ли, че трябва да се разделят?
;

Валентин Касабов призова колегите си от ВМРО да се върнат и да преосмислят решението си, но отрече да е настъпил краят на коалицията на Обединените патриоти.

Взаимоотношенията с ГЕРБ са ризлични от тези в малката коалиция, а досега няма нарушение на коалицонното споразумение, отбеляза той.

Валентин Касабов, зам.-председател на ПГ на ОП и зам.-председател на НФСБ: Истината е, че Голямата коалиция върви.

Няма поставени условия за кворума, заяви Касабов.

По въпроса за прага за префернциалния вот Касабов напомни, че НФСБ е против преференциите. Той обясни, че всеки, който иска да се кандидатира, може да го направи. Тепърва ще се обсъжда вдигане на прага на преференциите, но това все още не е обсъждано с ГЕРБ, допълни Касабов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показват портрета на княз Александър Батенберг
Показват портрета на княз Александър Батенберг
ЕНП ще гласува дали да изключи партията на Виктор Орбан
ЕНП ще гласува дали да изключи партията на Виктор Орбан