Полицаите излизат на протест в деня, когато България официално ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз - 11 януари. От Синдикалната федерация на служителите на МВР ще протестират и на 25 януари, когато в София се събират министрите на вътрешните работи от страните от Евросъюза.

Паралелно с това ще има билбордове с техни послания към чуждите делегации. Полицаите настояват за увеличение на заплатите с 15% и нов закон за МВР. Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че все още се опитва да бъде толерантен към полицаите, но посочи, че правителството вече е направило необходимото за сектор "Сигурност".

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: 105 милиона за отбраната, 55 милиона за полицията. Освен това 20 милиона раздадохме преди това по 480 лева на всеки един. Много, малко, това са възможностите на държавата. Дадохме 13-та заплата буквално. При 510 лева на месец сега е минималната. Тяхното единствено искане в момента - тоест 2 са - ако може да са 15 %, в момента са между 3 и 12 % разпределени въпреки тяхното желание .Те казаха на калпак. На калпак ние не правим никаква политика, стимулираме най-работливите. И сега в момента от днес започва изплащането. Второто им искане е нов закон за МВР. Със сигурност ще има промени в закона, какво е това искане? То ли води до тези билбордове, когато сме в началото на председателството?
Полицаите продължават протестите от 11 януари

Полицаите продължават протестите от 11 януари

Синдикална федерация на служителите в МВР продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещ...