НОВИНИ

Валентин Радев: Набелязани са конкретни мерки за сигурността в Ботевград

Министърът на вътрешните работи не се притеснява, че кабинетът може да падне заради него в предстоящия вот на недоверие. Валентин Радев ще подаде оставка, само ако разбере, че не се справя с работата си или загуби подкрепата на професионалното ръководство на МВР. Министърът беше в Ботевград на среща с местната полиция и областната управа.

Явор Симов
от Явор Симов
19:44, 12.06.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Валентин Радев заяви, че дали трябва да напусне поста или не, в крайна сметка решава премиера.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Но аз казвам друго. Вижте ме какво правим, не аз лично само. С ръководството, с професионалното ръководство, политическото. Посоката правилна ли е? Аз считам, че е правилна. Искам време, за да го направя.

Набелязани са конкретни мерки за сигурността в Ботевград. Засиленото полицейско присъствие, докато се попълнят вакантните места в полицейското управление. Всеки месец срещи между кметовете, областния управител и полицията.

Валентин Радев потвърди, че починалия в "Пирогов" Марио Панчев е бил задържан преди месец с незаконен пистолет и е казал, че се страхува за живота си. Посочил е името на Владимир Пелов. Въпреки това в МВР не сметнали, че Панчев трябва да бъде охраняван и че е по специален.

ст. комисар Георги Григоров - директор на ОД на МВР-София: Не, не е по-специален. Ние не може на всеки един човек да му даден охрана полицай.
гл. комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция": До настоящия момент докладите, които съм отправял към главния секретар и към министъра, към настоящия момент ние не намираме сериозна грешка, при която да сме допуснали изпускането на Пелов и на Радослав Колев.

Според Валентин Радев основната грешка е, че Владимир Пелов и Радослав Колев са успели да избягат от затвора.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Имат пистолет в тях, нали имат пистолет, това са грешки. Как е внесен пистолета, как и минал през КПП-то, как е и така нататък ама... - Не за бягството, а по време на издирването? - Ето казвам Ви.

МВР продължава да издирва избягалия затворник Радослав Колев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предварителен доклад за газовия хъб Балкан
Предварителен доклад за газовия хъб "Балкан"
​Отговорът на управляващите за искания от БСП вот на недоверие към кабинета
​Отговорът на управляващите за искания от БСП вот на недоверие към кабинета