НОВИНИ

Валентин Радев: Оградата по границата е изградена на 100 процента

Реакцията на вътрешния министър Валентин Радев по повод поисканата му оставка не закъсня. По думите му режимът по границата трябва да бъде по-строг. Той заяви още, че съоръжението е изградено на 100 процента. Предстои допълнителна работа по монтирането на сензори и камери.

bnt avatar logo
от БНТ
18:13, 19.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Мен тук ме освобождава и назначава министър-председателя. Да се отнесе към него. Няма никаква цензура в случая. Точно какви ще бъдат забраните аз в момента не мога да ви кажа. Вероятно има такива забрани и това ще бъде прецезирано. Каквото може ще бъде казано на обществеността. За народни представители, други служители на държавата има си специален режим. Той и сега е бил с разрешително, но оттук натам всички тези могат да го правят по специален начин. Това е класифицирана информация. Това е стратегически обект. Ще им бъде даден пълен достъп, но като обект влязъл в списъка и информация, която е класифицирана."



;

Днес Валентин Радев проведе работна среща със словашкия министър на вътрешните работи Роберт Калиняк, посветена на сигурността по време на европредседателството и охраната на границата ни с Турция.

Роберт Калиняк, министър на вътрешните работи на Словакия: "За нас България е интересна, защото има два иновативни подхода. Това е връзката между техническата подготовка и човешкия фактор, които са свързани на границата, свързани с граничните власти от другата страна и централното ръководство на границата. Това са две неща, които може да тълкувате по най-позитивния начин. Ако това ставаше навсякъде не бихме имали проблем с миграцията."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ЕС обсъждат миграцията, Брекзит и отношенията с Турция и Иран
Лидерите на ЕС обсъждат миграцията, Брекзит и отношенията с Турция и Иран
Прокуратурата протестира срещу връщане на делото за битите деца в Асеновград
Прокуратурата протестира срещу връщане на делото за битите деца в Асеновград