НОВИНИ

Валентин Радев: Престъпността намалява, въпреки усещането за обратното

В студиото на „Още от деня“ министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че усещането за безнаказаност в обществото, породено от множеството инциденти в последно време, е лъжовно, защото престъпността намалява, а разкриваемостта се увеличава. Като пример той даде статистика за броя на умишлените убийства от 90-те години, сравнени с тези от последните години.

bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 27.07.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Вътрешният министър подчерта, че ситуацията с престъпността не е такава, каквато изглежда на повърхността. Въпреки това той отрече да има задкулисен или конспиративен заговор.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Безкомпромисни сме по отношение да намерим всички убийци и побойници. Нормално е да искаме да разберем максимално бързо какво се случва, но не бива да бързаме.

Той подчерта, че един от най-важните елементи на обществената сигурност е превенцията на престъпленията, както и дейното участие на обществото в разкриването на престъпленията.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Не можем навсякъде да сложим камери, но гражданите имат по две очи и уши, на тях можем да разчитаме най-много. Работим, но се надяваме всички да сме съпричастни - става дума и да превенция.

Министър Радев подчерта, че в изграждането на авторитет на служителите на реда участват както самите те, така и обществото и медиите.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Ако гражданите са доволни от нас, заплатите щяха да растат, това казвам на служителите си.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
47 бежанци заловени на пътя за Карлово
47 бежанци заловени на пътя за Карлово
Пълният текст на Договора за добросъседство между България и Македония
Пълният текст на Договора за добросъседство между България и Македония