НОВИНИ

Валентин Радев: Ще настоявам за вдигане на заплатите на полицаите

Ще настоявам заплатите, особено на тези полица, които са „на терен“, където очевидно няма желаещи и една от причините са заплатите, там да направим нещо. Въпросът е как да стане и кога да стане. Това каза на брифинг пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

валентин радев настоявам вдигане заплатите полицаите
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 17.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

„Трябва да бъде направен преглед на целия сектор „Сигурност“ и ние това правим, и там, където има по-ниски заплати и мотивацията е по-малка, правим го. Въпросът е кога – може ли да стане в средата на годината или в началото на следващата година. То ще стане, въпросът е да стане по правилата, аз да чуя добри аргументи“, посочи Радев.

„За облеклото чух, че ще се плащат пари, вместо облекло. Не, правим и за облеклото, да има облекло. Защото това облекло е униформа и то трябва да се прави от държавата и с дори по-високо качество от нормалното“, коментира министърът на отбраната.

Той каза още, че няма план с колко точно да бъдат повишени заплатите.

„Трябва да се погледне целият сектор и да се погледне къде заплатите са най-ниски. Очевидно като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други места, тогава едно от нещата, може би основното, е заплатата. Аз отговарям за тази система и искам моите хора, полицаите, да имат добри заплати. Ще направя необходимото, но в диалог с другите сектори“, допълни Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
Хирургът, който иска да трансплантира глава, направи успешни опити с мишки
Хирургът, който иска да трансплантира глава, направи успешни опити с мишки