НОВИНИ

Валентин Радев: Законът за футболното хулиганство може да бъде пренаписан

Освен краткосрочните мерки срещу футболното хулиганство, които обявиха от МВР, ще има и дългосрочни. Това каза в студиото на "Денят започва" министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Ако се наложи законът ще бъде пренаписан изцяло, каза още Радев. Според него, ние не сме най-футболната нация в Европа, но трябва да вземем пример от такива държави по отношение на охраната на стадионите.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
08:30, 24.04.2018
Чете се за: 01:19 мин.
У нас
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Ние направихме една среща с министър Кралев, народни представители... Взехме решение, брифинг дадохме. Краткосрочните мерки аз ги обявих. Дългосрочни мерки също има. Евентуално да се направят промени в Закона за футболното хулиганство или пък нов закон. Ако толкова промени се налагат нека направят нов. Има готовност от комисията да внесат такъв закон. Има някаква чернова готова. Краткосрочните мерки бяха в лицето на представителите на БФС да допълнят с камери с голяма резолюция. Вчера са направени опитите, увеличаваме проверките... Следващата мярка е да увеличим хората. Ще отделим допълнително хора за сметка на други събития.
;

Всичко това ще бъде описано в закона, има и експерти, които да изчистят нещата, уточни Радев и допълни, че едно от нещата това е идентификация, а на този мач са охранявали частна фирма и полицията.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Като има точни и ясни отговорности, тогава ще си свършим по-добре работата. Никой да не си мисли, че този закон ще бъде. МВР трябва да се оттегли. Там няма работа. Както е в другите държави. Постепенно ще отидем натам. Ние се оттегляме постепенно.
;

Валентин Радев каза, че състоянието на полицайката след инцидента с бомбичката на стадиона се подобрява и скоро ще се лекува вкъщи. След няколко месеца ѝ предстои още една операция.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Едно 24-годишно момиче едва не загуби окото си, нямате си представа колко народ трябваше да бъде разпитан. Не ме интересува на кой отбор е фен, нито искам да му помня името. Аз помня името на Гергана. Такова нещо не може да се случва.

Вътрешният министър коментира и случая със задържането на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. По думите му, изпълнява се това, каквото нареди прокуратурата, казват - ние присъстваме. Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не. Ние не можехме да бъдем по-експедитивни, защото това означаваше да оставим хората от прокуратурата да действат сами, каза още Радев.


Продължаваме да издирваме двамата избягали от Централния софийски затвор, проверяваме много сигнали. В момента намаляват сигналите, но получаваме още. Някои акции даже се даваха и по телевизиите. Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, но и да са извън България с червена бюлетина ще ги хванем, заяви още министър Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Властите в Канада: Не е ясен мотивът за нападението в Торонто
Властите в Канада: Не е ясен мотивът за нападението в Торонто
Генералният ни консул в Торонто: Няма данни за пострадали българи при инцидента
Генералният ни консул в Торонто: Няма данни за пострадали българи при инцидента