НОВИНИ

Валентин Радев: Увеличение на полицейските заплати може да има от догодина

Заплатите в МВР трябва да се увеличат със справедливия процент, търсим го. Това обяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев по повод предстоящия днес протест на служителите в системата, едно от исканията на които, е повишаване на възнагражденията.

bnt avatar logo
от БТА
09:59, 05.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
валентин радев увеличение полицейските заплати догодина

Вътрешният министър посочи, че това няма възможност да стане тази година, както искат синдикатите. Няма напрежение, поне от моя страна не виждам такова. Такова усещане имам и от последното заседание на Съвета за социално партньорство, там буквално се договорихме, обясни министърът, но на въпроса дали ще има протести, след като са постигнали разбирателство по всички въпроси със синдикатите разкри "не можаха да дадат заден и казаха, че все пак ще има на 5 юли. Аз не го разбрах това, но вратата е отворена, ние сме в диалог", подчерта още Радев.

Той смята, че полицаите имат основание да искат по-високи заплати, ръководството на МВР обсъжда въпроса както с профсъюзите, така и с правителството. Очаквам това да се случи, не съм оптимист за тази година - вероятно от началото на следващата, смята вътрешният министър. Трябва, отбеляза той, да сравним заплатите на полицаите, тези, които са на терен, на пожарната, на служителите с полицейски функции - там има проблем със заплатите, това са и моите наблюдения. След като няма желаещи да заемат тези позиции, означава, че един от проблемите е ниското заплащане, е изводът на Радев.

Върху това бил и фокусът на политическото ръководство на ведомството. Запознат съм с бюджетните процедури, технологията и си мисля, че повишението може да стане след Нова година, не знам защо те държат това да стане незабавно, коментира още вътрешният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд
Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд
Жители на Благоевград искат охрана в парк „Ловен дом”
Жители на Благоевград искат охрана в парк „Ловен дом”