Корупционна схема за милиони с варовик ще бъде дадена на прокурор.Това съобщи в студиото на "Денят започва" вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: В българска стокова борса е обявена поръчка за закупуване на варовик на цена 15 лв. Тази поръчка е поставена от "Марица Изток 2" от ръководството на държавното предприятие, което има нужда от този варовик. 28-29 дни тази поръчка стои на цена 15 лв. На 31 август вечерта цената се променя и на 1 септември сутринта в петък се сключва сделка с две фирми без цената да е коментирана, без да е обявена. Променя се с 6 лв. в повече в ущърб на държавата. Става 21 лв. по изключително криминален начин.

Валери Симеонов заяви, че днес ще имам доклад от шефа на Комисията по стоковите борси и тържища. "Поставил съм задача да направят пълна проверка на процедурата. Тя е брутално нарушена. Става въпрос за два пъти по милион и двеста тона варовик."

Какво още каза в студиото на БНТ Валери Симеонов вижте по-надолу.

Валери Симеонов за акция "Шум": Целта не беше да си правя реклама

Валери Симеонов за акция "Шум": Целта не беше да си правя реклама

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и затова се е включил в тях, за да покаже, че дър...