Първият от началото на годината коалиционен съвет на партньорите от "Обединени патриоти" се проведе този следобед. Идеята е на вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Срещата се разпадна, без да постигне конкретен резултат.

Лидерите на Атака и НФСБ не присъстваха на срещата, а малко след началото ѝ представителите на "Атака" напуснаха съвета. Партньорите в малката коалиция трябваше да решат дали ще участват заедно на евроизборите.

Десислав Чуколов, депутат от "Обединени патриоти", зам.-председател на "Атака": Виждам, че се предлага Петър Москов като кандидатура, ние предложихме и Анастасия Мозер и Стефан Софиянски, Иван Костов също така радетел на приватизацията в България. Ако по този начин, да, разбира се, "Атака" си е "Атака", ние не се притесняваме от тези неща,но на тези коалиционни съвети така с по -повърхностни теми да се занимаваме.
Красимир Каракачанов, вицепремиер, председател на ВМРО: Бяхме предложили една точка, а именно участието на коалиция "Обединени патриоти" на предстоящите евроизбори. Колегите от НФСБ дойдоха с предложение за друга точка - промени в ръководството на парламентарната група и това предизвика колегите от "Атака" да си тръгнат. Така че, след тази среща е като преди тази среща - нищо ново.

Това беше първият от началото на годината коалиционен съвет на партньорите от "Обединени патриоти".