НОВИНИ

Валери Симеонов: Лекарите от ТЕЛК ще бъдат избирани на случаен принцип

Госпожа Манолова е юрист, запознах я с правилника на НСТС, форматът е такъв, че провежда заседанието си на живо, с членове, определени от закона. Омбудсманът трябва да има покана. Като председател нямам друг избор, освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието. Това коментира в "Денят започва" вицепремиерът Валери Симеонов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 18.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По думите му по същата логика омбудсманът не може да присъства на заседание на Народното събрание, на Висшия съдебен съвет, на Консултативен съвет по национална сигурност, без изрична покана.

Валери Симеонов коментира и промените в ТЕЛК, които от "Обединени патриоти" инициираха:

Валери Симеонов: "Имаме изобилие от данни за фалшиви ТЕЛК-ове, което ни убеждава, че голяма част от тези 1 млрд. и 700 млн. лева за подпомагане са силно завишени. Цели ромски махали, като че ли с един печат са им съставени заключенията на лекарските комисии, с което се източват изключително много средства. Там трябва да бъдат взети категорични мерки, убедихме и ГЕРБ, че тази задача е много важна. Предстои да бъде направена експертиза на трудоспособността.

Валери Симеонов каза, че лекарите от ТЕЛК ще бъдат избирани на случаен принцип, ротационно. Сменя се системата за формиране процента на инвалидност. Копирали сме до голяма степен германския модел, на шестия месец ще се направи пълен анализ, отчет на резултатността на тази система. Ако има нужда, ще въведем допълнителни корекции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 години от атентата на летище Сарафово
6 години от атентата на летище "Сарафово"
Пучдемон не се страхува да бъде върнат в Испания
Пучдемон не се страхува да бъде върнат в Испания