НОВИНИ

Валери Симеонов: Най-висшата цел ще бъде защитата на националните интереси

От името на Обединените патриоти Валери Симеонов заяви, че най-висша цел ще бъде защитата на националните интереси. Открои изграждането на оградата по границата като заслуга на патриотите в 43-тото НС, анкетната комисия за проверка на нарушения в сферата на енергетиката, промени в Закона за горите, насочени срещу незаконната сеч и др.

bnt avatar logo
от БТА
10:47, 19.04.2017
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Обединените патриоти се обявиха за възраждане на икономиката, призоваха останалите парламентарно представени сили да поставят партийните си интереси след националните.

Те ще работят за отстраняване от властта на ДПС и ДОСТ, които по думите на съпредседателя на парламентарната група на националистическата коалиция Валери Симеонов /НФСБ/ разделят българските граждани по етнически и религиозен принцип.

Българският народ ни подреди по този начин, определи да няма друга възможност за управление освен между първата сила - ГЕРБ, и третата - Обединените патриоти,- подчерта от трибуната той.

Симеонов отбеляза напрегнатата обстановка в света. По думите му тревога буди ситуацията в Турция, нестабилната политическа обстановка в Румъния и Македония, ескалиращото напрежение между САЩ и Русия. Затова не можем да си позволим страната ни да бъде въвличана в сценарии на остро противопоставяне, има нужда от стабилно управление и правителство. Да използваме възможностите от предстоящото председателство на Съвета на ЕС, призова той. Валери Симеонов декларира, че са за присъединяване към Шенген.

Сред приоритетите на Обединените патриоти в 44-то НС са ограничаване на лицензионните и регистрационните режими, антимонополно и антикартелно законодателство, прекратяване на дългосрочните договори с американските ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3, удължаване на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй".

В социалната сфера акцентите са върху обвързване на помощите с посещение на детски градини и училища от децата на социално слабите родители, минимална пенсия до края на годината 200 лв., индексиране на останалите, като се използват парите от фалшивите инвалидни пенсии, и като цяло - устойчиво нарастване на доходите.

Патриотите се обявиха за полицейско присъствие във всяко населено място, тримесечни доклади на главния прокурор и председателите на ВАС и ВКС.

Подкрепа на българските училища в чужбина е сред приоритетите в образованието.

Националистите ще предложат и поетапна демонополизация на НЗОК и задължителна годишна профилактика за всички.

Те са и за продължаване на програмата за саниране, но с въвеждане на нарастващо участие на гражданите.

Лидерът на НФСБ припомни постиженията на патриотите в 43-то НС, сред които е оградата по границата с Турция, а нейното довършване постави като приоритетна задача през следващия период. Немалка била и ролята им за промяна в конституцията, свързана със съдебната система, но и там имало още какво да се направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: Няма да подкрепим крайни национализми в управлението
Мустафа Карадайъ: Няма да подкрепим крайни национализми в управлението
Цветан Цветанов: Ще се стремим към отговорно и прозрачно управление
Цветан Цветанов: Ще се стремим към отговорно и прозрачно управление