Не виждам защо толкова време шуробаджанащината трябваше да бъде темата на обществото, заяви в "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. Какво значение има кой на кого брат или кум. Не е ли по-важно да се установи дали има нерегламентирани отношения и злоупотреби.

Според него проблемът не е това, че работят роднини, защото те ако са добри специалисти, не са се оцапали, е безотговорно да ги отстраняваш. По-сериозен е проблемът с назначаването на партиен принцип. Вниманието на обществото трябва да се на сочи натам. Всички партии в България го правят 27 години. Валери Симеонов беше категоричен, че в неговите назначения няма никой от НФСБ, нито от друга партия.

Валери Симеонов призова всички министри, към които е упражняван натиск да назначават някого, да му се обадят. Ще се боря, докато съм на този пост, каза Симеонов.

По думите му, на Елена Йончева не трябва да ѝ се вярва. До момента нищо от това, което е наприказвала не е се доказано. Какво доказва това, че има някой има роднини, попита Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: Ненавиждам Елена Йончева и Делян Добрев. Единият волно, другият неволно станаха причина да потъне в забврние едно постижение - вдигнахме пенсиите с 24%. Кога е ставало това. Всичко това потъна в скандала.