НОВИНИ

Валери Симеонов подготвя делата срещу медии

В предаването "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е гледал протеста на жулналистите от прозорците на МС. Пред Аделина Радева той заяви, че си защитава неговата свобода на словото, но не би посегнал на свободата на словото на когото и да било. Вицепремиерът каза, че не се е отказал да заведе дело, защото по неговите думи е обвинен от медиите в престъпление. Ето част от разговора, а целия можете да гледате на сайта ни.

Александър Марков
от Александър Марков
20:40, 11.10.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Валери Симеонов, вицепремиер по икономическата и демографска политика - Аз смятам, че в България в момента има диктат на медиите, аз смятам, че медиите са тези, които отправят призовки, да се явите еди-къде-си и за да получите 10-15 минути право да изложите своите тези или своето виждане, Вие трябва да поемете риска да бъдете унижаван. - Вие сега приехте призовка, за да дойдете тук? - Не, за вас не, за вас не.
;
Когато имате с какво да се похвалите, ви е доста приятно да присъствате в телевизионните студиа, на Вас, на Вашите колеги и т.н. Вие ги търсите. Нали сега говорим за случаи, в които се чувствате репресирани, но всяка професия, включително и моята в момента, има периоди, в които нещата могат да вървят много гладко и други периоди, в които може да се наложи да се водят трудни разговори. - А защо не допуснете, че въпросните политици, които толкова много мразите всички, всъщност са хора като всички останали, имат право на същите, имат същите права като всички останали и може би не идват, за да изживеят своите звездни 10 или 15 минути слава, а идват, за да могат да защитят някаква теза, да изложат своите тези. - Политиците са хора като всички останали и те могат да грешат. Могат да се извинят, могат да кажат, че са сбъркали, а могат и да кажат, че ще съдят някого. - Да, и водещите също могат да сгрешат, както сгрешихте преди малко, мислейки, че лазим на четири крака, за да ви дойдем в студиата. - Аз съм казала, че вие лазите на четири крака. - Нещо такова. - Значи, когато човек сбърка веднъж в комуникацията си, е редно да цитира правилно след това, защото това са уроците, хората се учат по начина, по който общуват и когато имат добро желание. Не съм казала, че лазите на четири крака. - Естествено, че не го казахте. Аз пресилих.
;
Но често сме свидетели - по студиата, особено по сутрешните блокове, политици, обществени фигури, хора с позиции да бъдат малтретирани. Аз не мога да приема, че това е нормално и че, както вече го казах и го написах, правото на свобода на словото е само право на журналистите. То е право на всеки човек.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници в Ловеч отсрочиха задълженията на болницата
Общинските съветници в Ловеч отсрочиха задълженията на болницата
Ще признае ли албанският парламент българското малцинство?
Ще признае ли албанският парламент българското малцинство?